Anténa Rock je minulosť… vysielanie o polnoci stíchlo

Sieť vysielačov Antény Rock stíchla, po siedmich rokoch vysielania skončilo, vysielalo poslednýkrát 30. Septembra 2020.
„Priatelia, už 1. októbra bude mať Rádio Anténa Rock 7 rokov! Podľa mnohých psychológov je 7-my rok vo vzťahu prelomový. Po veľkej úvodnej eufórii môže prísť veľké fiasko. My ho ale nechceme zažiť. Sme rockeri a je nám bližšia teória, že v najlepšej forme treba prestať. A tak naše vysielanie pomaly končí. Poslednýkrát sa počujeme 30. septembra,“ oznámilo rádio na svojom webe, na čo reagovalo mnoho fanúšikov na sociálnych sieťach veľkým sklamaním.
Anténa Rock vzniklo v roku 2014 pôvodne z rádia Anténa (predtým Hey), keď sa preformátovalo z rádia, ktoré hralo hlavne slovenské a svetové hity, na rádio, ktoré hralo iba rock.
Rádio Anténa Rock patrilo do rodiny rádií blízkych J&T, ktoré boli obchodne prepojené cez spoločnú servisnú spoločnosť Radioservices. Do skupiny patrili okrem Rádia Anténa Rock aj Europa 2, Rádio Vlna a Rádio Jemné. Finančná skupina sa z trhu rádií rozhodla stiahnuť.
A tak, napriek žiaľu mnohých skalných fanúšikov, Rádio Anténa Rock končí.

Podľa výsledkov posledného prieskumu Median SK-MML-TGI Rádio Anténa Rock s priemernou počúvanosťou 3,38% obsadilo ôsmu  priečku v počúvanosti rádií na Slovensku. Pre porovnanie Expres, ktorý je jednotkou na trhu, má 16,9%.