Asociácia sa lúči s prvým prezidentom Asociácie Andy Hrycom

31. januára 2021 nadránom odišiel z tohto sveta 1. prezident ANRTS: ANDREJ „ANDY“ HRYC

Keď sa povie meno Andy Hryc, mnoho hlavne rozhlasových poslucháčov si spomenie na rádio Twist, ktorého zakladateľom bol. Legendárne rádio Twist, ktoré v 90-tych rokoch ako jediné nezávislé médium na Slovensku bojovalo s vládnou garnitúrou a prispelo k zmene dejín na Slovensku.
Začalo vysielať v noci z 31. januára na 1. februára 1993 (skončilo 2. apríla 2006), takmer na deň presne, o 28 rokov neskôr, nás opustil jeho zakladateľ Andy….

Andy Hryc bol jedným zo siedmych držiteľov prvých licencií na rozhlasové vysielanie, udelených v máji 1995 komisiou vlády SR. Rádio TWIST bolo jedným zo zakladajúcich členov Asociácie nezávislých rozhlasových staníc Slovenska („Asociácia“) v decembri toho istého roku v Bratislave. 7 zakladateľov: Rádio TWIST, FUN Rádio, Rádio RAGTIME, RMC Rádio, Klassic Rádio, Rádio D.C.A. a Rádio TATRY.
Stal sa 1. prezidentom ARS, neskôr viceprezidentom ANRTS a vo vedení Asociácie bol 3 funkčné obdobia, až do roku 2004.
Naposledy sa s ním členovia Asociácie mohli osobne stretnúť v roku 2018 na recepcii k 25. výročiu založenia ANRTS, kde sa Andy Hryc prihovoril pozvaným hosťom