Licenčná rada schválila kúpu staníc: FUN rádio kúpilo stanicu Vlna, Rádio Expres bude vlastníkom staníc Jemné a Europa 2

Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila na augustovom rokovaní, 25/8/2021 súhlas:

Fun radio, najstaršia komerčná rozhlasová stanica s dlhoročnou tradíciou, jeho vznik je datovaný už v roku 1990. Svoje silné postavenie si drží až dodnes a stále patrí medzi TOP 3 najpočúvanejšie rádiá na Slovensku, tak môže od 1. októbra 2021 rozšíriť svoje portfólio. Zámerom plánovanej akvizície je posilniť programovú ponuku rádia a udržať si svoje silné postavenie na trhu. CEO Fun Rádia, Rastislav Dutka vysvetľuje: „Už dlhé roky sa nám darí plnohodnotne napĺňať náš potenciál, čoho dôkazom je aj silné postavenie Fun rádia na trhu s tak veľkou konkurenciou. Rovnako cieľavedome nazeráme aj do budúcnosti. Aj preto sa tešíme z tohto rozhodnutia a budeme radi, keď budeme môcť po finalizácii kúpy privítať poslucháčov rádia Vlna v našej rádiovej rodine. Týmto krokom preto nielen posilníme svoju pozíciu na trhu, ale aj budeme úspešne pokračovať vo svojej tradícii prevádzkovania čisto slovenských rádií s dlhoročnou tradíciou.“ uzatvára Rastislav Dutka.

Bauer Media Group získala súhlas od Rady pre vysielanie a retransmisiu, aby mohla rozšíriť svoje pôsobenie na slovenskom trhu o rádiá Jemné a Europa 2. Od 1. októbra 2021 sa Bauer Media Slovakia stane exkluzívnym obchodným zástupcom pre všetky rádiá skupiny Bauer Media Group. Generálny riaditeľ Rádia Expres, Ivan Antala, povedal: „Súhlas Rady pre vysielanie a retransmisiu nám umožní ďalej zveľaďovať naše vedúce postavenie na trhu. Plánujeme investovať do nových formátov a zaujímavého obsahu. Toto sú komponenty potrebné na to, aby slovenský rádiový trh mohol efektívne konkurovať rastúcej konkurencii digitálnych globálnych platforiem. Na slovenskom trhu máme veľké plány.“