Zaniknuté Bratislavské rádio vystriedalo rockové TOP Rádio

Lokálne alternatívne Bratislavské rádio je minulosťou. Na frekvenciách 97,2 MHz (Petržalka a Devínska Nová Ves) a 106,1 MHz (Dúbravka) si obyvatelia a návštevníci hlavného mesta môžu naladiť nové rockové Top Rádio. Zaniknuté Bratislavské rádio, to vydržalo v éteri približne jeden a pol roka.

V decembri minulého roka do spoločnosti Radio ON, ktorá stanicu prevádzkuje, vstúpil nový investor, čím zároveň došlo k zmene manažmentu stanice. S novým vedením sa očakávali aj ďalšie personálne zmeny, či zmeny vo vysielaní. Tie na seba nenechali dlho čakať. Novinky stanica avizovala už niekoľko týždňov prostredníctvom svojich profilov na sociálnych sieťach, kde najskôr poodhalila nové logo, následne ukázala aj nové štúdio, ktoré vybudovala v biznis centre BBC1 na Plynárenskej ulici v Bratislave. Nový názov rádia bol skrytý v popisoch fotografií, napr. foto nového štúdia - “červená bude top”. Vysielanie stanice aktuálne tvorí iba prúd rockovej hudby a nové jingle. Noví majitelia si želajú naďalej zotrvať v Asociácii rádií Slovenska/ARS.

Rockový formát pritom na lokálnej frekvencii 97,2 MHz nie je novinkou.
Do roku 2019 tu vysielalo Rádio Aligator, zamerané na classic rock, od apríla 2019 sa zmenilo na alternatívne Rádio The End, v júni 2022 prišla ďalšia zmena na viac mainstreamové Bratislavské rádio, ktoré sa ale po čase vrátilo späť k alternatívnemu playlistu. Za posledných 5 rokov je teda Top Rádio už štvrtá značka, ktorú si na rovnakej frekvencii Bratislavčania môžu naladiť. Spoločnosť ON, s.r.o.

Napísali o nás